15 основних звичок здорового харчування
- Їжте регулярно, не великими порціями. У середньому, 4-5 прийомів їжі на день.
- Підтримуйте водний баланс. Впивайте 1,5 – 2 літрів води в день.
- Знайте, що ви їсте – читайте про склад продукту на упаковці та уникайте продуктів з штучними інгредієнтами.
- Споживайте більше овочів та фруктів.
- Уникайте надмірної кількості жирів і холестерину.
- Коли їсте, зосереджуйте свою увагу на отриманні насолоди смаком. Ретельно пережовуйте їжу.
- Не запивайте їжу. Вода знижує концентрацію кислоти і ферментів у шлунку для переварювання їжі.
- Дбайте про різноманітність свого раціону. Чим різноманітніше є ваш раціон, тим більше поживних речовин, вітамінів та мінералів ви отримуєте.
- Застосовуйте якомога менше солі.
- Замість смаженої їжі надавайте перевагу їжі у відварному або запеченому вигляді.
- Тримайте помірність у споживанні алкоголю.
- Останній прийом їжі повинен бути не пізніше, ніж за дві години до сну.
- Практикуйте розвантажувальні дні коли виживаючи максимально легку їжу – фрукти, овочі.
- Прислухайтеся до власного природного відчуття голоду. Їжте, коли ваше тіло цього потребує та вмійте зупиняйтесь коли відчуття голоду є втамованим.
Автор: Василькова Мирослава